O NAMA

Dječji vrtić “Dječji koraci” ustanova je za djecu rane i predškolske dobi. Osnovana je 2015. godine s ciljem implementiranja ideja suvremene pedagogijske znanosti u neposrednu odgojno-obrazovnu praksu. Vodili smo se idejom da ustanova u kojoj djeca rane i predškolske dobi borave mora osiguravati optimalne uvjete za njihov rast i razvoj, omogućavati bogate i poticajne uvjete odrastanja te radost zajedničkog življenja s vršnjacima i odraslima.

Dječji vrtić “Dječji koraci” zajednica je visoko motiviranih profesionalaca, odgajatelja koji u svakodnevni rad unose svoja profesionalna i stručna znanja, vještine i vrijednosti koje se manifestiraju u pozicioniranju djeteta kao najznačajnijeg čimbenika naše djelatnosti. Uz odgajatelje svakodnevno odgojno-obrazovni rad procjenjuju i kvalitativno mijenjaju profesionalni mentori koji svojim dugogodišnjim znanstvenim i stručnim radom predstavljaju temelj kulture naše odgojno-obrazovne zajednice.

Dječji vrtić “Dječji koraci” otvoren je za četiri skupine djece od prve godine života do polaska u osnovnu školu kojima stoji na raspolaganju pedagoško i metodički posebno pripremljeno okruženje. Za svakodnevne aktivnosti  (igru, učenje, blagovanje, tjelesne aktivnosti i dr.) djeci je na raspolaganju 318 m2 unutarnjeg prostora, cca 300 m2 natkrivenog i antistresnom podlogom zaštićenog prostora te oko 600 m2 ograđene zelene površine (njegovana trava i raslinje) . Iznimno humanizirani i posebno promišljen kontekst u kojem djeca borave veliki dio dana uz stručnu organizaciju i provedbu različitih aktivnosti osigurava zadovoljavanje djetetovih potreba.